Menu

  • DEŇ VODY v Školskom klube detí

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ VODY v Školskom klube detí .

    Deň vody si každoročne pripomíname 22. marca. My v našom školskom klube sme si vzácnosť tejto tekutiny predstavili vo forme prezentácií, v ktorých bol deťom priblížený kolobeh vody a svoje vedomosti si potom preverili vo vedomostnom kvíze. Menšie deti kvapôčky vody vyfarbovali a vystrihovali. Dnešným dňom sme sa opäť presvedčili, že voda je pre život nesmierne dôležitá a patrí k našej každodennej existencii.

  • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide....

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide.....

    Deň pred popolcovou stredou nám pani vychovávateľka Evička so svojimi žiakmi 4. A triedy priblížili zvyky a tradície patriace k obdobiu ukončenie fašiang. Spev ľudových piesní sa niesol chodbami školy a na záver nechýbalo ani symbolické pochovávanie basy. Teraz sa však už všetci stíšme, pretože obdobie fašiang sa skončilo a začína obdobie pôstu......

  • Na Valentínskej diskotéke v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Na Valentínskej diskotéke v ŠKD.

    "Láska je tu s nami......." - touto pesničkou sme v piatok s našimi deťmi v Školskom klube detí odštartovali už tradičnú Valentínsku diskotéku. Naše pozvanie prijala aj pani riaditeľka s pani zástupkyňou, ktoré sme privítali sladkými srdiečkovými zákuskami. Deti prišli poobliekané v typických Valentínskych farbách, pričom vstupom na túto diskotéku bolo srdiečko namaľované na tvári. Deti sa najskôr v úvode zoznámili s príbehom svätého Valentína, porozprávalli sme si o tomto sviatku v súčasnosti u nás a potom už mohla začať dlhoočakávaná diskotéka na ktorej sa celé popoludnie ozývali piesne o láske. Na záver samozrejme nemohla chýbať sladká srdiečková odmena typická pre tento krásny Valentínsky sviatok.

  • So Školským klubom detí naprieč Slovenskom

    Dňa 30.januára sme sa v Školskom klube detí s našimi žiakmi vybrali pod vedením vychovávateliek Janky Duhoňovej a Júlie Mihálikovej naprieč Slovenskom.

    V úvode nám deti tretieho ročníka  predstavili krásy a pamätihodnosti našej malej krajiny. Naši najmenší žiačikovia prvých a druhých ročníkov sa formou doplňovačiek a omaľovaniek na svojich stanovištiach zoznamovali s krásami Slovenska,  pričom tretiaci a štvrtáci si už svoje získané vedomosti overovali formou kvízu na interaktívnych tabuliach, či v krátkych osemsmerovkách .

    Všetci sme sa uistili v tom, že žijeme v skutočne krásnej krajine.....

  • VIANOČNÁ PEKÁREŇ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album VIANOČNÁ PEKÁREŇ.

    Vo vianočnej pekárni napiekli sme raz, dva, tri....

  • Vianoce vo Vihorlatskom múzeu

  • Z ŠKD na Vianočných tvorivých dielňach v múzeu

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Z ŠKD na Vianočných tvorivých dielňach v múzeu.

    Dňa 11. 12. 2023 sa deti prvého a štvrtého oddelenia zúčastnili Vianočných tvorivých dielní vo Vihorlatskom múzeu. Deti s veľkým zanietením strihali, lepili, vytvárali rôzne ViIANOČNÉ OZDOBY. Každá vianočná guľa, srdiečko či stromček sa ligotali všakovakými trblietkami. Za odmenu si detičky svojimi krásnými ozdobami vyzdobili stromček v triede alebo doma.

  • Mikuláš v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v ŠKD.

    6. december patrí svätému Mikulášovi. Na tento deň sa nedočkavo tešia všetky detičky, no i my dospelí sa pri tomto sviatku radi vraciame aspoň v spomienkach do svojich detských čias. V Školskom klube detí naši vychovávatelia pripravili pre žiakov krásne Mikulášske popoludnie. Deti sa zoznámili s príbehom svätého Mikuláša, či svoju šikovnosť dokázali v tvorivých dielňach kde strihali, lepili a vyrábali rôzne Mikulášske výrobky, ktoré teraz zdobia naše triedy. Pre prváčikov si naši deviataci pripravili Mikulášsky kvíz a deti tretieho oddelenia pod vedením pani vychovávateľky Janky svoju šikovnosť a športového ducha dokázali v netradičnom Mikulášskom súťažení. A čo sladká odmena? Tak tá nemohla chýbať, pretože svätý Mikuláš aj v našich oddeleniach nechal rôzne sladké dobrôtky. Mňaaaam....

  • ŠARKANY V ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠARKANY V ŠKD.

    ŠARKANY V ŠKD Typickým znakom jesene sú šarkany. Ich úlohou je zabávať a tešiť malých i veľkých nadšencov. A aj keď sú ich plné obchody, my sme si ich v našom Školskom klube detí vyrobili. A veru sa nám podarili! Jeden krajší ako druhý teraz zdobia vestibul našej školy.

  • Svätý Martin v Školskom klube detí

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svätý Martin v Školskom klube detí.

    V predvečer svätého Martina sme si už tradične na našej škole pripomenuli tento sviatok. Deti pod vedením svojich vychovávateľov sa celý týždeň vo svojich oddeleniach formou rôznych prezentácií zoznamovali s týmto svätcom, či vyrábali a vyfarbovali obrázky ktoré pripomínali statočný Martinov skutok. No nezabudnuteľným bol určite samotný piatkový večer, ktorý sa začal divadielkom našich šikovných piatakov, v ktorom nám predstavili príbeh svätého Martina. Potom už prišla dlho očakávaná chvíľa, kedy sa zapálili všetky lampášiky a za spevu svätomartinských piesní sme sa všetci vybrali po potulkách svätého Martina. Náš sprievod začal v našej škole a spev detí a svetlo lampášikov nás ďalej viedlo popri kaštieli, skanzene až nás priviedlo do cieľa, kde nás už čakala chutná odmena a teplý čajík.

  • Týždeň ZDRAVEJ VÝŽIVY v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň ZDRAVEJ VÝŽIVY v ŠKD.

    Na deň Zdravej výživy v našej škole sme nadviazali aj aktivitami v Školskom klube detí. Naši vychovávatelia tento deň žiakom priblížili rôznymi prezentáciami, hrami či rozprávkami. Deti hravou formou rozdeľovali obrázky zdravých a nezdravých potravín do tzv. „Pyramídy zdravia“, či na „Tanier zdravej výživy“. Tento zaujímavý a poučný a určite tvorivý týždeň sme ukončili v piatok, ktorý patril „Dňu jablka“. Aj tu detičky svoju kreativitu ukázali pri lepení a strihaní jabĺčok, ale aj ako šikovní malí kuchárikovia upiekli rôzne sladké dobrôtky. Ovocné špízy a všetko ostatné čo si deti vyrobili, napokon aj samé zjedli. Dobrú chuť!!!!!

  • PREDŠKOLÁCI NA DNI ZDRAVEJ VÝŽIVY

    Do fotogalérie bol pridaný nový album PREDŠKOLÁCI NA DNI ZDRAVEJ VÝŽIVY.

    17. október sa na našej škole niesol pod názvom „Deň zdravej výživy“. Prišli predškoláci MŠ Kudlovskej, Osloboditeľov, Štefánikova, Třebíčska a súkromná MŠ Proallergo. Malí predškoláci pod vedením našich vychovávateliek s veľkým zanietením vyfarbovali, strihali či lepili jabĺčka, jahôdky, mrkvičku či všakovaké iné dobrôtky . Potom ich už čakal pripravený „Semafor zdravia“, kde ich mali správne priradiť, či už patria k zdravým alebo nezdravým potravinám. Odmenou im bola chutná jabĺčková výživa, plná tak potrebných vitamínov. Každý malý žiačik dostal chutné jabĺčko do rúčky ako symbol zdravého životného štýlu. Dúfame, že sa všetkým naša už tradičná akcia páčila a o rok sa na nej stretneme znovu.

  • Septembrové aktivity v ŠKD

    Začal sa nový školský rok a aj v našom Školskom klube detí sa to ihneď začalo hmýriť všelijakými aktivitami.
    Prvý týždeň sme si s detičkami pripomenuli Dni mesta Humenné. Porozprávali sme sa o symboloch charakterizujúcich naše mesto a nakoniec sme si erb nášho mesta aj vyrobili.
    13 .septembra si pripomíname Medzinárodný deň čokolády. Popoludnie v tento deň sa v našom školskom klube začalo veselo. Všetkých nás vo vestibule školy roztancovala známa pesnička ČOKOLÁDA. Potom sme sa všetci presunuli na školský dvor, kde deti pod vedením p. vychovávateliek a p. vychovávateľa plnili pripravené športové disciplíny. Deti si zasúťažili a nakoniec boli všetky odmenené sladkou čokoládou. Tento deň, ktorí sa niesol pod názvom ,,Kudlovčatá v pohybe” sa skončil s úsmevom na tvári a sladkou čokoládou v ruke.
  • Šmolkoolympiáda v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Šmolkoolympiáda v ŠKD.

    Deň pred koncom školského roka si pani vychovávateľky pre žiakov Školského klubu detí pripravili už tradičné súťažné aktivity, ktoré sa niesli pod názvom „Šmolkoolympiáda“. Naši mladší modro-bieli šmolkovia prechádzali jednotlivými stanovišťami, kde si zasúťažili, pričom staršie deti si zahrali futbal či vybíjanú. A čo sladká odmena? Samozrejme, že nechýbala ... A teraz už....všetci hor sa na prázdniny!!!

  • Pasovačka prvákov-1.B

     

     V stredu 28.06.2023 boli prváci našej školy slávnostne prijatí do školského rozprávkového kráľovstva. Aby sa tak stalo, museli zvládnuť 3 úlohy a zložiť sľub vzorného žiaka. Všetky deti hravo zvládli pripravené úlohy a svojim sľubom poslušnosti zabránili školskému škriatkovi zmariť ich prijatie do kráľovstva.

     

  • Kvetinkový bál v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Kvetinkový bál v ŠKD.

    Pred začiatkom prázdnin sme sa v našom Školskom klube detí preniesli do sveta kvetiniek.Malá Ida nám v rozprávke porozprávala, prečo sú kvetinky pre nás také dôležité. S p. vychovávateľkami a p.vychovávateľom si deti vyrobili pestrofarebné kvetinky, ktorými sa okrášlili. Hlávky im zdobili kvetinkové čelenky. Nakoniec sme si pod vedením pani vychovávateľky Janky spoločne zasúťažili a zatancovali. Detský smiech sa niesol celým vestibulom našej školy a nakoniec samozrejme nechýbala sladká odmena.

  • Deň otcov


    Tretia júnová nedeľa patrí tradične všetkým ockom.
    A tak milí oteckovia „Naše – Vaše“ detičky Vám z úprimného srdiečka posielajú túto pieseň.......

  • Reťaz priateľstva na Základnej škole Kudlovskej

    Tento týždeň sme si na našej škole pripomenuli aké dôležité je úprimné priateľstvo. V jednotlivých
    oddeleniach sme strihali, lepili, vymaľovávali svojho najlepšieho kamaráta a nakoniec sme vytvorili
    spoločnú nekonečnú reťaz. Práve v dnešných časoch sa hodnota priateľstva ukazuje ako skutočný
    dar. Tak si ho nedajme vziať a starajme sa oň!

  • Deň detí v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí v ŠKD .

    Medzinárodný deň detí je sviatok všetkých detí, ktorý sa oslavuje na celom svete. Tak ako každý rok, aj tento si pani vychovávateľky pripravili pre Naše – Vaše detičky zábavné popoludnie, ktoré sa nieslo pod názvom „ balónové popoludnie“. Balóniky v rôznych farbách boli vo všetkých disciplínach. Tancovanie, súťaženie a smiech detí sa niesli našim školským ihriskom. A samozrejme nesmela chýbať ani sladká odmena, ktorej sa potešili všetci.

  • Svetový deň včiel u nás v ŠKD

     

    20. máj je dňom ktorý patrí včielkam. Prečo práve im? Práve o nich,  o ich význame a dôležitosti v prírode nám do nášho Školského klubu detí prišiel porozprávať pán Tomko so svojou manželkou – predseda včelárskeho klubu. Deti mali možnosť ochutnať peľ, dozvedeli sa aký je zdravý, pozreli si a ovoniavali plasty, v ktorých včielky tak tvrdo pracujú, aby sme nakoniec v nich našli pre nás všetkých tak vzácny med. Nakoniec nám manželka uja včelára pripravila ochutnávku medu na oplátkach  a veru bol skutočne delikátny.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kudlovská 11, Humenné
    Kudlovská 11
  • 057 775 2027

Fotogaléria